Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ποιοί θέλουν και ποιοί δεν θέλουν το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής στο Κριεκούκι




Με το σημερινό μου σημείωμα επανέρχομαι στο θέμα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής και της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, της Σχολής Τροφίμων του εν λόγω ιδρύματος, στο Κριεκούκι. Κύριος σκοπός της επαναφοράς μου αυτής, δεν είναι να αναδείξω για μία ακόμη φορά τους λόγους, που το εν λόγω Τμήμα, πρέπει να λειτουργήσει στο Κριεκούκι, λόγω της παραγωγικής του φυσιογνωμίας και των αντικειμενικών δυνατοτήτων, που παρέχει για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών (4.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα αμπελιού, ύπαρξη σχετικών οργανωμένων παραγωγικών μονάδων κ.λ.π.). Σκοπός του σημειώματος αυτού είναι να καταδείξω, με βάση ακλόνητα στοιχεία, ποιοι από τους τοπικούς αιρετούς παράγοντες, θέλουν  και ποιοί δεν θέλουν τη λειτουργία του προαναφερόμενου πανεπιστημιακού τμήματος στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Ερυθρών.

Το πλέον ακλόνητο στοιχείο, στο οποίο καταγράφεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο, η σχετική βούληση των αιρετών τοπικών μας παραγόντων, είναι η, με αριθμό 2/2018, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, η οποία ελήφθη, κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2018, επί του θέματος «Συζήτηση και λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής».

Από τα όσα περιέχονται στο  σώμα της απόφασης αυτής, αποδεικνύονται και προκύπτουν τα εξής:

α) Η Δήμαρχος κα Ιωάννα Κριεκούκη, εισηγήθηκε στο συμβούλιο, την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, της Σχολής Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην Τοπική Κοινότητα Βιλίων, με το επιχείρημα ότι εκεί υπάρχει κατάλληλο κτίριο. Στην εισήγηση της δεν αναφέρεται κανένα άλλο επιστημονικό, λειτουργικό ή παραγωγικό κριτήριο, ενώ αγνοείται παντελώς η αντικειμενική δυνατότητα να υποδεχθεί το Κριεκούκι το  συγκεκριμένο Τμήμα. Η εισήγηση αυτή υπερψηφίζεται από το σύνολο των μελών της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, στην οποία περιλαμβάνεται και η Αντιδήμαρχος, κα Αγγελική Παπακωνσταντίνου, η οποία, αν και προέρχεται από το Κριεκούκι και φέρεται να υπερασπίζεται με ζήλο τις υποθέσεις του, ουδόλως επιχειρηματολογεί υπέρ του τόπου καταγωγής και προέλευσής της. 

β) Από τη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, απουσιάζει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερυθρών, κος Κωνσταντίνος Οικονόμου. Ο λόγος της απουσίας του ενδεχομένως είναι η άγνοια του επί του σχετικού θέματος.

γ) Οι κ.κ. Δρίκος και Πανωλιάσκος, για μία ακόμη φορά απουσιάζουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδεικνύοντας εμπράκτως πλήρη αδιαφορία για το θέμα και επιβεβαιώνοντας την άποψη, ότι επί σειρά πλέον ετών, αποτελούν την λεγόμενη «ανύπαρκτη αντιπολίτευση».

δ) Οι κ.κ. Ιωάννης Γκιόκας, Καλομοίρα Φλώρου και Αγλαΐα Κώνστα, αν και προέρχονται από την εκλογική περιφέρεια της Δημοτικής Κοινότητας Ερυθρών, απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για το θέμα.

ε) Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Σαμπάνης και Ελένη Παπακωνσταντίνου, αντιπροτείνουν στην εισήγηση της κας Δημάρχου τη λειτουργία Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφορικής στην Δημοτική Κοινότητα Μάνδρας, τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στην Τοπική Κοινότητα Βιλίων και τη λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών στη Δημοτική Κοινότητα Ερυθρών. 

στ) Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία, απορρίπτει την πρόταση των δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και αποδέχεται την εισήγηση της κας Δημάρχου.

Όλα όσα προαναφέρονται και που αφορούν στη καταγραφή των απόψεων και των βουλήσεων των αιρετών τοπικών αρχόντων μας, αποτελούν αλήθειες, που δεν επιδέχονται οποιασδήποτε διαφορετικής ερμηνείας. Σε κάθε περίπτωση και με λιγότερα λόγια αποτυπώνουν ποιοι θέλουν και ποιοι δεν θέλουν τη  λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Κριεκούκι.

Ο αγώνας για την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, της Σχολής Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στη Δημοτική Κοινότητα Ερυθρών, συνεχίζεται αποκλειστικά και μόνον από εννέα (9) συλλογικούς φορείς του χωριού, οι οποίοι, με την από 05.03.2018, αίτηση – αναφορά τους προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Περιφέρεια Αττικής αξιώνουν και διεκδικούν την ικανοποίηση του εύλογου και κοινωνικά δίκαιου αιτήματος για τη λειτουργία του προαναφερόμενου Τμήματος στο φυσικό του χώρο: Στο Κριεκούκι.


Κριεκούκι 25 Μαΐου 2018
Παναγιώτης Κουτσουλέλος
Δημότης Μάνδρας Ειδυλλίας
         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 10 Ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις

  Και ενώ βαίνουμε ολοταχώς προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τις παρατάξεις, που έχουν συγκροτήσει έχου...