Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πλημμύρα πάλι στη Μάνδρα. Ποιός επιτέλους φταίει;





Τελικά το γεγονός της  πλημμύρας της 26ης Ιουνίου 2018 στην πολύπαθη πόλη της Μάνδρας, δεν ήλθε παρά να αποκαλύψει ως βεβαιώσεις αυτά, που επανειλημμένα καταγράψαμε ως υποθέσεις σχετικά με τις ευθύνες και την κατανομή τους για  την  φονική και καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017. 

Ποιοι λοιπόν είναι υπεύθυνοι για την διαρκή έκθεση της πόλης σε κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας και για την θέση της σε διαρκή τροχιά μαρασμού και αποσύνθεσης. 

Υπεύθυνοι είναι:
- Αυτοί, που ενώ έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα να προβούν στην εκτέλεση των ικανών και αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων περιορίστηκαν σε ανεκπλήρωτες εξαγγελίες και τώρα στην προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν ανακαλύπτουν γραφειοκρατικά κωλύματα.
- Αυτοί, που ενώ όφειλαν να φροντίσουν για την άμεση εκτέλεση έργων ορεινής υδρονομίας, περιορίστηκαν σε υποσχέσεις για ανακατασκευή της Π.Ε.Ο Αθηνών Θηβών, διατηρώντας το όρος Πατέρας στον ρόλο του βουνού του ολέθρου.
- Αυτοί, που ενώ έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα για την εκτέλεση προστατευτικών έργων εντός της πόλης, περιορίσθηκαν σε έργα ανάπλασης πεζοδρομίων διατηρώντας την οδό Κοροπούλη στον ρόλο ενός ανεξέλεγκτου ανθρωποφάγου χειμάρρου.
- Αυτοί, που ενώ έλαβαν μία πρωτοφανή σημαντική οικονομική  βοήθεια από διάφορους φορείς και από τον πεισματικά αλληλέγγυο ελληνικό λαό, ουδόλως μέχρι σήμερα την αξιοποίησαν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και για την ποιοτική βελτίωση της πολιτικής της προστασίας.
- Αυτοί, που όντας αιρετοί άρχοντες αγνοούν τα στοιχειώδη δημόσια διαχειριστικά τους καθήκοντα  έναντι των πληττόμενων συνδημοτών τους και δραστηριοποιούνται σε χαμηλού κοινωνικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις προωθώντας δημόσιες σχέσεις, που μετατρέπουν τον πολίτη σε πελάτη.
- Αυτοί, που αν και θεσμικά τους έχει ανατεθεί το καθήκον του ελέγχου της δημοτικής αρχής, είτε απέχουν, είτε απουσιάζουν και περιορίζουν το ρόλο τους, σε αυτόν του προαλειφόμενου επίδοξου υποψηφίου ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Είναι αυτοί, που πλαισιώνουν, τροφοδοτούν, δυναμώνουν και αναπαράγουν ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, που αδιαφορεί εγκληματικά για τις ζωές, την αξιοπρέπεια και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Είναι αυτοί, που μαζί με το σύστημα εξουσίας, που τους θρέφει, πρέπει να τους βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού βέβαια πρώτα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη….

Κριεκούκι 27η Ιουνίου 2018
Παναγιώτης Απ. Κουτσουλέλος
Δημότης Μάνδρας Ειδυλλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 10 Ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις

  Και ενώ βαίνουμε ολοταχώς προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τις παρατάξεις, που έχουν συγκροτήσει έχου...