Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Άπραγοι και ανύπαρκτοι, διεκδικούν ως άφθαρτοι το Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας



Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί όχι μόνον η φημολογία αλλά και η διάδοση πραγματικών πληροφοριών σχετικά με τα πρόσωπα, με τις συμπράξεις προσώπων και παρατάξεων καθώς και με τις πολιτικές επιλογές διαφόρων παραγόντων, που σχετίζονται με τη στάση τους ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019.

Η αναφορά μου αυτή εξειδικεύεται βέβαια στην περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας και σχετίζεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, με τις διεργασίες, που εξελίσσονται στον χώρο της Δημοτικής Αντιπολίτευσης. 

Κατά την εξέλιξη λοιπόν των διεργασιών αυτών παρατηρούνται μεταξύ άλλων και τα εξής:
- Η μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση φαίνεται ότι ξυπνά από τον τετραετή λήθαργο, στον οποίο κατ’ επιλογή της είχε περιέλθει επί μία τετραετία μη ασκώντας το ελεγκτικό έργο, που της είχαν αναθέσει οι δημότες και αρχίζει να προβάλλεται πλέον επικοινωνιακά. 
- Τούτο αφορά πρωταρχικά τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος θέλοντας μάλιστα να υπερβεί την διαλυτική κατάσταση, που επικρατεί στην παράταξή του, έχει «επαναπροκύψει δυναμικά» στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο, με την προβολή κυρίως δημόσιων δραστηριοτήτων, που φέρονται να θεμελιώνουν την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική του αποδοχή. Φυσικά κύριος σκοπός της πολιτικής επανεμφάνισης αυτής, δεν είναι άλλος από την επιτυχή συμμετοχή στην προσεχή εκλογική διαδικασία. 
- Όσον αφορά τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η επιλογή του, όπως τα πράγματα δείχνουν, είναι η μη συμμετοχή του για τρίτη φορά στην εκλογική διαδικασία ως επικεφαλής και διεκδικητής του δημαρχιακού αξιώματος. Ωστόσο, παραμένει ενεργός στο πολιτικό παρασκήνιο, φροντίζοντας για την τύχη της παράταξης, που εκπροσωπεί, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση (ακόμη και των πλέον πολιτικά απίθανων) συμμαχιών και γενικότερα
 συμπράξεων, που θα συμβάλλουν θετικά στην προοπτική της παράταξης.
- Κύρια χαρακτηριστικά των προαναφερόμενων εκπροσώπων και επικεφαλής των αντιπολιτευτικών αυτών παρατάξεων, είναι η, επί 4 έτη απραξία τους και γενικότερα η απουσία των όποιων παρεμβάσεων τους στα ουσιαστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος. Για το λόγο μάλιστα αυτόν, εύλογα και δίκαια, τους καταλογίζεται και η ευθύνη ότι «έδωσαν έδαφος» στην σημερινή Δημοτική Αρχή να ασκεί την αυταρχική της πολιτική, την οποία βέβαια εκ των υστέρων επικρίνουν.
- Πέραν των προαναφερόμενων, στο τοπικό πολιτικό πεδίο, φαίνεται να έχουν «εισβάλλει» και πρόσωπα, τα οποία χωρίς να έχουν καμία τοπική ή πολιτική σχέση, με τα μέχρι και σήμερα τεκταινόμενα στο Δήμο μας, διεκδικούν κι αυτά το δημαρχιακό αξίωμα. Η μη επαφή με τα τοπικά προβλήματα και με τους αγώνες των δημοτών για μία καλύτερη ζωή, θεωρείται από τους ίδιους προσόν, που τους προσδίδει μάλιστα την ιδιότητα του «άφθαρτου».
- Ακολουθεί ένας εσμός προσώπων, που είτε ήδη κατέχει αιρετές θέσεις, είτε κατά καιρούς τις διεκδικεί, που αξιώνει τη συμμετοχή του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πλαισιώνοντας παρατάξεις προαλειφόμενων υποψηφίων δημάρχων. Κύρια χαρακτηριστικά των προσώπων αυτών, είναι η επί σειρά ετών ανυπαρξία τους, ως προς τη συμμετοχή τους σε τοπικές διεκδικήσεις πολιτών και ή έλλειψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του τόπου. Ως βασικά τους «προσόντα», παρά τις προαναφερόμενες αδυναμίες, θεωρούνται το ευρύ οικογενειακό περιβάλλον, που τους τροφοδοτεί αφειδώς με ψήφους (σόι) και η επιτήδεια ουδετερότητα την οποία επιδεικνύουν, αποφεύγοντας είτε να εκφράσουν τις απόψεις τους, είτε να δοκιμάσουν την αντοχή των απόψεών τους αυτών, στα πλαίσια ενός διαλόγου. Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα αυτά προβάλλονται ή αυτοπροβάλλονται με την ταμπέλα « τα καλά παιδιά».

Από τις καταστάσεις και τα φαινόμενα, που αδρά και ενδεικτικά καταγράφω στο σημερινό σημείωμα, προκύπτει ότι επί σειρά άπραγοι δημοτικοί άρχοντες, άπραγοι επίσης πολιτικοί παράγοντες, που εμφανίζονται μάλιστα με την ιδιότητα του «άφθαρτου», και ανύπαρκτα ως προς τις δημόσιες δράσεις και πρωτοβουλίες πρόσωπα, έχουν για τα καλά εισβάλει στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο, αξιώνοντας την ανάδειξή στα δημοτικά και κοινοτικά αξιώματα. Κύρια στοιχεία των προσώπων αυτών και κυρίως των πολιτικών, που εκφράζουν, είναι η ουσιαστική αδιαφορία τους για τα  πραγματικά προβλήματα του τόπου μας και η απουσία τους από τους αγώνες των πολιτών για την προάσπιση και αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής.

Την εισβολή αυτή προσώπων και πολιτικών, που εκφράζουν κατ’ αρχήν την βλαχοδημαρχιακή αντίληψη, οφείλουμε να αποκρούσουμε, αν πράγματι επιθυμούμε μία τοπική διοίκηση, που να εκφράζει τους πολίτες και να ελέγχεται από αυτούς στο πλαίσιο μιας πραγματικής τοπικής δημοκρατίας.

Κριεκούκι 18η Νοεμβρίου 2018
Παναγιώτης Απ. Κουτσουλέλος
Δημότης Μάνδρας Ειδυλλίας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 10 Ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις

  Και ενώ βαίνουμε ολοταχώς προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τις παρατάξεις, που έχουν συγκροτήσει έχου...