Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ο ταλαντούχος κ. Γ. Πατούλης και η σωτηρία της Δυτικής Αττικής



Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας. Πλήθος αιρετών και εκπροσώπων, που προέρχονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά από τον κομματικό φορέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και από τη δημοτική αρχή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, έχουν συγκεντρωθεί για να ακούσουν την ομιλία του κ. Γεωργίου Πατούλη. Μια ομιλία, που έχει προεκλογικό χαρακτήρα και αναφέρεται στις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη σχετικά με την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Στην ομιλία του ο κ. Γεώργιος Πατούλης  ανέφερε επί λέξει ότι : «Δεν ήρθαμε σήμερα εδώ, για να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη από μια ανθρώπινη τραγωδία, αυτό το έκαναν οι αντίπαλοί μας, πριν γίνουν Διοίκηση. Ούτε ήρθαμε εδώ, για να σας δώσουμε ψεύτικες υποσχέσεις για να σας πούμε και εμείς ότι θα λύσουμε τα προβλήματα σε δύο χρόνια, αλλιώς θα παραιτηθούμε. Και αυτό το έκαναν οι αντίπαλοί μας, αλλά πνίγηκαν στα ψέματά τους. Είμαστε σήμερα εδώ για να σας πούμε με ειλικρίνεια ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Να σας πούμε σε ποιους άξονες θα κινηθούμε, ώστε να μην ξαναζήσει η περιοχή σας, αλλά και όλη η Αττική, παρόμοιες στιγμές με αυτές που βιώσατε». Στη συνέχεια παρουσίασε τους, εκ μέρους του, προτεινόμενους 12 άξονες πολιτικής προστασίας. Το πέρας της ομιλίας συνοδεύθηκε από πυκνά και διαρκή χειροκροτήματα ενώ ακολούθησε ο συνήθης συνωστισμός των παρευρισκομένων προκειμένου να συγχαρούν εκ του σύνεγγυς του υποψήφιο περιφερειάρχη.

Φαίνεται όμως, ότι τόσο ο ομιλητής, όσο και οι παρευρισκόμενοι χειροκροτητές τους, λησμόνησαν την καθοριστική ευθύνη των πολιτικών φορέων, που εκπροσωπούν, ως προς την υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας. Μία υποβάθμιση, που αποτελεί και την κύρια αιτία εμφάνισης των, με ιδιαίτερη ένταση, δυσμενών συνεπειών , που προκαλούνται είτε κυρίως από φυσικά φαινόμενα είτε από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. 

Έτσι λησμόνησαν σωρεία νομοθετικών παρεμβάσεων των πολιτικών φορέων, που εκπροσωπούν, που ενδεικτικά αναφέρονται μεταξύ άλλων:
Α) Στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (Ν. 4277/2014), που «ισοπεδώνει» το φυσικό περιβάλλον και το ιστορικό τοπίο του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, προς εξυπηρέτηση, μεταπρατικών κυρίως, δραστηριοτήτων επιχειρηματικών ομίλων.
Β) Στο δασοκτόνο νόμο (Ν.4280/2014), που θέτει σε ασφυκτική ομηρία τις δασικές εκτάσεις του Δήμου μας, που αποτελούν το 80% της εδαφικής περιφέρειας αυτού.
Γ) Στο χωροταξικό σχεδιασμό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.), με τον οποίο αποψιλώνονται και λεηλατούνται οι ορεινοί όγκοι του Δήμου μας.

Φυσικά, η λησμονιά αυτή δεν είναι τυχαία. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και επιλεκτική, λαμβανομένου υπόψη ότι οι προαναφερόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, εκφράζουν και καταγράφουν πολιτικές, που αποδέχονται τόσο ο κ. Γεώργιος Πατούλης και οι χειροκροτητές του. Πολιτικές, που διαμορφώνουν τους όρους ασύστολης κερδοφορίας σε βάρος του κοινωνικού οφέλους, υποβαθμίζοντας παράλληλα τους όρους διαβίωσής μας στη Δυτική Αττική. Πολιτικές, που σε τελική ανάλυση, (αποψίλωση δασών, παρεμβάσεις σε ορεινούς όγκους κ.λ.π.), μεταμορφώνουν, συνήθη καιρικά φαινόμενα , όπως η βροχή, σε επικίνδυνα, μεγιστοποιώντας τις δυσμενείς συνέπειες σε βάρος των ζωών και των περιουσιών μας.

Δεν περιμένουμε βέβαια από τον κ. Γεώργιο Πατούλη, ούτε από τους χειροκροτητές του, παρεμβάσεις για νομοθετικές διορθώσεις και αποκαταστάσεις. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα, και μάλιστα ως επίδοξος ταλαντούχος υποψήφιος , χωρίς να θίγει τις ουσιαστικές αιτίες, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια, που σκοπεύει να διοικήσει.

Κριεκούκι 23η Δεκεμβρίου 2018
Παναγιώτης Απ. Κουτσουλέλος 
Δημότης Μάνδρας Ειδυλλίας 

1 σχόλιο:

  1. Δηλ συγνωμη τωρα θελετε να πιστεψουμε οτι οι εκπροσωποι του παλαιου καθεστωτος νδ-πασοκ δεν ειναι αξιοπιστοι μονο και μονο επειδη κατεστρεψαν ολοσχερως τη χωρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 10 Ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις

  Και ενώ βαίνουμε ολοταχώς προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τις παρατάξεις, που έχουν συγκροτήσει έχου...