Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Αναλαμβάνει ή όχι ο Δήμος τις ευθύνες του έναντι των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας;




Στις 26 Ιανουαρίου 2018, είκοσι πέντε (25) συμπολίτες μας, που κατοικούν στη Δημοτική Κοινότητα Μάνδρας και που είχαν πληγεί από τη φονική και καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2018,  υπέβαλαν την, με αριθμό πρωτ. 1766/2018 αίτηση – αναφορά τους προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας. 

Με την εν λόγω αναφορά τους, οι συμπολίτες μας αυτοί, επισημαίνουν κατ΄αρχήν, ότι τόσο από σχετικές επιστημονικές έρευνες, όσο και κυρίως από το πόρισμα του Μικτού Κλιμακίου Επιθεωρητών, το οποίο συντάχθηκε κατόπιν εντολής ελέγχου από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στο πλαίσιο της διεξαχθείσας κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης πλημμελημάτων – κακουργημάτων, προκύπτει συνυπαιτιότητα του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, ως προς τις καταστροφικές επιπτώσεις του πλημμυρικού φαινόμενου της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Στη συνέχεια ισχυριζόμενοι ότι με δεδομένα αφενός, τόσο τις υλικές ζημίες και την ηθική βλάβη, που έχουν υποστεί και αφετέρου όσο και την συνυπαιτιότητα του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, ως προς την επέλευση αυτών, θέτουν ευθέως ζήτημα αστικής ευθύνης του εν λόγω Ο.Τ.Α για την αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών και για την ικανοποίηση ηθικής βλάβης, που έχουν υποστεί. 

Καταληκτικά, με την αίτηση – αναφορά τους αυτή οι εικοσιπέντε (25) συμπολίτες μας  ζητούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας  να λάβει απόφαση με την οποία να αποδέχεται την επίλυση της μεταξύ αυτών και του Δήμου διαφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα καθορίσει ειδικότερα την διαδικασία έναρξης, εξέλιξης και περαίωσης του συμβιβασμού αυτού.

Ας αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είναι αρμόδια για να συζητήσει και να λάβει απόφαση επί της αιτήσεως – αναφοράς αυτής, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 72 παρ. 1 περ. ιδ' του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α' 85/11.4.2012)

Παρά το ότι η αίτηση – αναφορά των εικοσιπέντε συμπολιτών μας, έχει υποβληθεί από τις 26.01.2018, η αρμόδια για το θέμα Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, αρνείται, έως και σήμερα να τη συζητήσει και να λάβει απόφαση επ΄αυτής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι,  μετά την υποβολή της αίτησης – αναφοράς των εικοσιπέντε συμπολιτών μας, η Οικονομική Επιτροπή έχει συνεδριάσει όχι μία (1) ή δύο (2), αλλά είκοσι δύο (22) φορές (!!!) χωρίς όμως να έχει ασχοληθεί ούτε κατ΄ελάχιστον με το θέμα. Εν ολίγοις η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, επιδεικνύει ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, παντελή αδράνεια και αδιαφορία. 

Εύλογα συνεπώς ανακύπτει το ερώτημα: Σύμφωνα με σχετικές επιστημονικές έρευνες και με το προαναφερόμενο προανακριτικό πόρισμα, προκύπτουν, για το Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, διαχρονικές ευθύνες ως προς τα ζημιογόνα αποτελέσματα του πλημμυρικού φαινομένου της 15ης Νοεμβρίου 2018. Κατόπιν αυτών, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ;


Κριεκούκι 13η Μαρτίου 2018
Παναγιώτης Απ. Κουτσουλέλος
Δημότης Μάνδρας Ειδυλλίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 10 Ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις

  Και ενώ βαίνουμε ολοταχώς προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τις παρατάξεις, που έχουν συγκροτήσει έχου...